Ajándékozz német nyelvórát!

Kürbis (tök): Az őszi konyha sztárja

Ősszel minden a Kürbis (tök) körül forog, és a szezonális alapanyagok közül ez az egyik legsokoldalúbb a vendéglátásban. A vendéglátóhelyek menüjén ilyenkor egyre több különleges fogás jelenik meg, és a tök igazi sláger lesz. Németországban különösen kedvelt alapanyag, akár töklevesről (Kürbissuppe), sütőtökös rizottóról (Kürbisrisotto), vagy sült tökről (Gebackener Kürbis) van szó.

A Kürbis nemcsak finom, de könnyen variálható, így tökéletes választás azoknak a vendéglátósoknak, akik szeretnének szezonális fogásokat kínálni. Fedezd fel, hogyan használhatod ezt a sokoldalú zöldséget a konyhában, és ajánlj finom ételeket vendégeidnek – biztos siker lesz!

Rezept: Kürbissuppe mit Kokosmilch

Zutaten für 4 Personen:

  • 1 kg Kürbis (z. B. Hokkaido, Butternut oder Muskat)
  • 1 Knoblauchzehe
  • 1 Zwiebel
  • 1 Stück Ingwer (ca. daumengroß)
  • 2 EL Öl
  • 1-2 TL Curry
  • 750 ml Gemüsebrühe
  • 400 ml cremige Kokosmilch
  • 100 ml Orangensaft
  • Salz
  • Pfeffer
  • 1 Stück Ingwer (ca. daumengroß)
  • glatte Petersilie, Chiliflocken (zum Garnieren)

Zubereitung

Kürbis waschen, schälen, vierteln, entkernen und in Stücke schneiden. Zwiebel schälen und in feine Würfel schneiden. Knoblauch und Ingwer schälen und fein hacken.

2 EL Öl in einem Topf erhitzen. Zwiebel, Knoblauch und Ingwer darin andünsten. Kürbis und 1-2 TL Curry dazugeben und kurz anschwitzen. Mit Brühe und Kokosmilch ablöschen und 15-20 Minuten köchel, bis der Kürbis weich ist.

Suppe cremig pürieren. Orangensaft dazu gießen und mit Salz und Pfeffer abschmecken. Kürbissuppe auf Teller verteilen, mit restlicher Kokosmilch und frisch gehackter Petersilie und Chiliflocken garnieren.

Wortliste:

  • waschen – mosni
  • schälen – hámozni
  • vierteln – negyedelni
  • entkernen – kimagozni
  • schneiden – vágni
  • hacken – aprítani
  • erhitzen – felhevíteni
  • andünsten – párolni
  • dazugeben – hozzáadni
  • anschwitzen – enyhén pirítani
  • ablöschen – felönteni (folyadékkal)
  • köcheln – lassan főzni
  • pürieren – pürésíteni
  • gießen – önteni
  • abschmecken – ízesíteni
  • verteilen – szétosztani
  • garnieren – díszíteni

Hasonló cikkek

Kürbis (tök): Az őszi konyha sztárja

Ősszel minden a Kürbis (tök) körül forog, és a szezonális alapanyagok közül ez az egyik legsokoldalúbb a vendéglátásban. A vendéglátóhelyek menüjén ilyenkor egyre több különleges

könnyedén németül

Miért nincsen 13-as szoba sok hotelben?

A 13-as szám sokak számára balszerencsét jelent, ezért számos szálloda és szálláshely kerülni próbálja ezt a számot. De miért van ez így, és hogyan alkalmazzák

német nyelvtanulás online

Kalte Melonen-Suppe-Hideg dinnyeleves

Eljött a dinnyeszezon, amikor dugig ehetjük magunkat ezzel a finomsággal a nyári forróságban. De nem csak szeletekre vágva vagy felkockázva ehetjük, hanem levesként is. Próbáltad

A 20 legfontosabb német szó a kézápolásban – ingyen

Ajándékozz karácsonyra nyelvórát!

Lepd meg szeretted német tudással!

(Ellenőrizd a spam / levélszemét és gmail esetében a promóciók mappát is, ha elsőre nem találod a leveleid között.)

E-book

Töltsd le az ingyenes e-book-ot és fejleszd német szakmai szókincsedet!

(Ellenőrizd a spam / levélszemét és gmail esetében a promóciók mappát is, ha elsőre nem találod a leveleid között.)